Вижте как Рони О'Съливан прави макси сенчъри брейк за 6:38 минути (ВИДЕО) 09.05 | 20:38

Геният направи показно на демонстративен мач в "Нощта на легендите"

От iNews.bg

Мегазвездата на световния снукър Рони О'Съливан направи една от най-бързите си серии от 147 точки. 41-годишният британец демонстрира как се прави сенчъри брей само за 6:28 минути по време на демонстративен мач от шоусъбитията "Нощта на легендите".

Ракетата комбинира 15-те червени топки с 15 черни, след което разчисти всички цветни на масата, докато един от най-известните съдии в снукъра Михаела Таб опитваше да смогне със скоростните попадения на петкратния световен шампион.

Дори телефонно прозвъняване в залата в Линкълн не успя да разсее О'Съливан по пътя към магическия му максимум.

Брейкът няма да бъде записан като официален заради демонстративния характер на събитието, но със сигурност това е една от най-бързите серии от 147 точки, правени някога.

Най-бързият максимум в историята на снукъра също е дело на О'Съливан. През 1997 г., когато е само на 21 години и 137 дни, той прави 147 за едва 5:20 минути в двубой срещу Майк Прайс от първия кръг на Световното първенство.

Петкратният световен шампион има общо 13 максимални серии от 147 точки, което също е рекорд. На второ място с 11 е оттеглилият се от снукъра Стивън Хендри, следван от Джон Хигинс с осем, Дин Дзюнхуей с шест и Шон Мърфи с пет.

Водещи

Най-четени