Вили Вуцов вече не е треньор на Славия 05.06 | 11:17

Неразбирателство относно селекцията "изяде" главата на специалиста

От Божидар Азманов

Велислав Вуцов вече не е старши треньор на Славия, научи БТА. Причината за раздялата му с клуба е неразбирателството с ръководството относно лятната селекция.

Раздялата между "белите" и досегашния им наставник е изненадваща, тъй като се смяташе, че Вуцов има доверието на клубния президент Венци Стефанов, а и само преди дни бе обявено, че той ще остане начело на клуба.

Сезонът за Славия не бе успешен. През тази година "белите" празнуваха своя вековен юбилей, но не успяха да сътворят нищо значимо, след като в шампионата завършиха на осмо място, а в турнира за Купата на България отпаднаха от Берое на полуфинал. Именно Купата бе отличието, към което основно се бе устремил клубът.

Въпреки това "белите" завършиха сезона с достойнство, като направиха може би най-голямата изненада на шампионата, завършвайки 1:1 с Левски на "Герена" през 15 хиляди зрители, с което отнеха титлата от "сините" и я пратиха в Разград.

Именно преди тази среща се появиха спекулации, че Велислав Вуцов може "легне" на Левски, тъй като симпатиите му към клуба от стадион "Георги Аспарухов" не са тайна. Всички приказки обаче секнаха след последния съдийски сигнал.

В крайна сметка обаче Вуцов изгуби своята работа.

Той беше начело на Славия два пъти. За първи път води отбора през сезон 2009/2010, а в края на миналата година замени Мартин Кушев и застана за втори път на кормилото на най-стария столичен клуб.

Фаворити за овакантения пост са бившият наставник на "белите" Стевица Кузмановски и Илиан Илиев.

Любопитното е, че Кузмановски беше уволнен от Славия през пролетта на 2009 година заради слаби резултати, а на неговото място тогава беше назначен именно Велислав Вуцов.

Илиан Илиев пък за последно води Левски, но през април беше освободен след серия от незадоволителни резултати. Илиев има и един полусезон като футболист на "белите" през есента на 1997 година.

Водещи

Най-четени