Вили Вуцов изригна срещу съдийството в "Надежда" 19.10 | 17:00

Президентът Николай Гигов се изказа остро срещу реакцията на феновете на Ботев (Пд)

От iNews

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов се изказа остро срещу съдийството при загубата с 1:3 от Локомотив София като гост в днешния мач от 12-ия кръг на "А" група.

Двубоят ще се запомни с неприятния момент, в който публиката на Ботев (Пд) нахлу на пистата и почти стигна до терена преди да бъде овладяна агресията не и без помощта именно на Вили Вуцов. Недоволството на "канарчетата" се изразяваше в претенции към съдийството през първото полувреме.

В същото време президентът на Локомотив (София) Николай Гигов коментира ситуацията с нахлулите фенове, като сподели че ако тези неща продължават тогава все по-малко хора ще идват по стадионите в България.

"Като цяло мачът не беше за нашия отбор. Знаехме какво ни чака на този тежък терен, тук се играе трудно. Не можехме да си подаваме, получи се само борба и единоборства", заяви Вуцов.

"Днес за втори път виждам нещо, което според мен се превръща в тенденция. Като видях организацията за съдията (б.а. Георги Димитров), кой е баща му (б.а. бившият рефер Кънчо Димитров), къде работи (б.а. шеф на звено в ДАИ). Ако някой ден си отворя устата, ще стане страшно", допълни наставникът на Ботев.

"И осем съдии да са... Страничният ми казва, че главният вижда, ама не иска да го даде, за ръката в наказателното поле говоря. Не знам какво повече да коментирам. За мен е обидно след такива мачове да се оправдава човек", каза още той.

Вуцов също така е притеснен и от колебливата игра на отбора му.

"И от съдията, и от играта на отбора не съм доволен. Ние играхме слабо, това започва да ме притеснява. Все пак имаме 5-6 момчета под 20 години и е нормално да има колебания. Нашата класа все още е малка, но тя се гради със сила и резултати. Гарантирам, че този млад отбор ще се преобрази в духа на концентрация и мобилизация," закани се Вуцов

Президентът на Локомотив (София) Николай Гигов за първи път през този сезон наблюдава мач на своя отбор, като обясни, че отсъствието му до момента или заради пътувания по света, или заради суеверие.

"Изиграхме страхотен мач. Играхме правилно, умно, тактически правилно срещу Ботев, който е един много сериозен отбор въпреки текучеството. Не мога да давам мнения, че този мач колко е бил важен в момента, но за нас днес имаше две задачи- първо да спечелим и второ да спечелим с два гола разлика, за да имаме предимство в преките двубои, ако накрая с Ботев имаме равни точки и голова разлика, обясни Гигов.

Той призна заслугата на треньора Димитър Васев и добави, че щом отборът играе по този начин, то заслугата е негова.

"На феновете на Ботев не им е за първи път да правят проблеми по стадионите, нека само си спомним финала за Купата на страната в Бургас. Но атаките от страна на този отбор започнаха още през седмицата. Във вторник ни изпращат писмо да платим щетите на стадиона им, което писмо е адресирано до мене. В петък се оказва, че са се объркали, че писмото всъщност било за Локомотив (Пловдив). Те ми се извиниха, но как така го пращат до Локомотив (Пловдив) и на моя адрес? Аз нямам нищо общо с Локомотив (Пловдив), обясни Гигов.

"Искам да кажа, че ако продължават по същия начин някои публики, хората по трибуните ще намаляват все повече и повече", заяви още Николай Гигов по адрес на "канарите".

"Вървим назад с две заплати и премии, а не с повече и това беше съобщено и от нашия изпълнителен директор Георги Марков. Но всички тези атаки към нас не ни повлияха негативно. Напротив- мобилизираха ни", добави бизнесменът.

Водещи

Най-четени