Вицепрезидентът на ФИФА подаде оставка 20.06 | 20:23

Причините се крият най-вече в провеждащото се срещу него разследване за подкуп

От Краси Киров

Вицепрезидентът на ФИФА Джак Уорнър информирал федерацията, че си подава оставка и няма повече да заема поста си в международния футбол. На официалната интернет страница на ФИФА излезе изявление, с което се разбира, че всички отговорни лица дълбоко съжаляват за напускането на Уорнър.

"Изпълнителният комитет на ФИФА, президентът Сеп Блатер и цялото ръководство благодарят на г-н Уорнър за работата му в Карибската федерация, КОНКАКАФ и международния футбол през 30-те му години на предана служба и му пожелават успех в бъдеще."

Естествено, причините за оставката на Уорнър се крият най-вече в провеждащото се срещу него разследване за подкуп, което сега е спряно от Етническата комисия на ФИФА, заради оттеглянето му от поста.

Уорнър беше обвинен, че заедно с Мохамед Бин Хамам е предложил подкуп от 40 000 долара на членове на Карибската асоциация, за да купи гласовете им по време на президентските избори във ФИФА. Роденият в Тринидат и Тобаго 68-годишен вече бивш вицепрезидент се закани, че ще продължи да удря федерацията с "футболно цунами" и заплаши, че ще разкрие имейл, който изобличава Сеп Блатер в корупция.

В крайна сметка Уорнър подаде своята оставка, след като бе отстранен от футбола, докато трае разследването на Комисията по етика на ФИФА.

Водещи

Най-четени