Вицешампионът на Европа Иван Марков: Ще ви радвам с още успехи 23.04 | 16:22

Интервю с най-силния български щангист

От Даниел Любомиров

Българският национал по вдигане на тежести Иван Марков донесе много гордост на родината ни със спечеления сребърен медал на Европейското в категория до 85 кг този месец.

"Бях малко изнервен от притеснение, може би. Първият опит го изтървах и оттогава ми тръгна назад и психически", сподели най-голямата ни надежда за титла специално за Sporta.bg

Въпреки факта, че не издържа на напрежението и не стана шампион на Европа, Марков със сигурност ще носи още радост на България от големи първенства.

"Тренирам за големи успехи. Аз съм максималист", казва в интервюто Марков и ние нямаме основания да се съмняваме в сериозността на намеренията му.

Прекрасното представяне на българските щангисти на Европейското първенство (а и достойното им участие на Олимпиадата в Лондон) вдъхват позитивизъм и увереност на новата ни федерация.

След големите скандали с допинг на Игрите в Пекин преди 5 години България имаше нужда точно от такива впечатляващи резултати на голям форум като Европейското първенство.

Освен Марков, със сребро се окичиха Асен Мурадов и Милка Манева, а Мая Иванова грабна бронз. В подножието на медалите останаха други наши национали - Стоян Енев, Ферди Назиф, Ивайло Филев, Румяна Станчева и Васил Господинов.

Иван Марков не крие, че следващата му цел през тази година е именно отличие от Световното първенство по вдигане на тежести във Варшава, Полша, между 16-ти и 27-ми октомври.

Интервюто с вицешампиона на Европа четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени