Водачката в схемата вече е на 1/2 финал в София 30.10 | 21:24

Симона Халеп записа втора поредна победа в Турнира на шампионките

От Даниел Любомиров

Водачката в схемата на Garanti koza WTA Турнира на шампионките Симона Халеп от Румъния записа втори пореден успех на турнира в столичната зала "Арена Армеец", след като надви с 6:4, 6:4 Ализе Корне от Франция.

Благодарение на чистия си успех румънката си гарантира участие в елиминационната фаза, след като оглави класирането в група "Сердика" на надпреварата в София.

След 93 минути игра Халеп наложи надмощието си над съперничката, като първият сет бе равностоен, но румънката бе тази, която първа съумя да се справи с подаването на Корне си и поведе с 3:1.

Французойката обаче бързо успя да навакса изоставането и изравни за 3:3. В седмия гейм последва нов пробив за румънката, който се оказа напълно достатъчен да поведе в резултата с 6:4.

Силните изяви на поставената под номер 1 в схемата продължиха и в началото на втората част и тя поведе с 4:1 гейма след цели 3 пробива.

В следващите минути двете си размениха по още няколко пробива, а печеливша от цялата ситуация излезе Халеп, която се поздрави с втора поредна победа.

В последния си двубой от групата Халеп ще се изправи срещу Елина Свитолина /Украйна/, която замени контузената Мария Кириленко. Корне пък ще има за съперник Анастасия Павлюченкова от Русия.

Поставената под номер 4 Саманта Стоусър започна с победа участието си на Турнира на шампионките в София с награден фонд 750 хиляди долара.

В ранната среща от група "Средец" австралийката спечели лесно с 6:3, 6:3 срещу рускинята Елена Веснина, номер 5 в основната схема.

Най-четени