Гаел Монфис: Григор Димитров е фаворит 02.09 | 16:30

Гришо и Гаел Монфис ще спорят за място на 1/4-финалите на US Open

От iNews.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се опита за пореден път да пренапише историята на родния тенис.

Гришо излиза срещу бившият номер 7 в света Гаел Монфис в спор за място на 1/4-финалите на трети за тази година турнир от Големия шлем - US Open. Двубоят е трети в програмата на легендарния "Артър Аш" и ще започне след 21:00 часа наше време.

Григор и Гаел са приятели извън корта, а любопитен факт е, че и двамата са били възпитаници (Григор и в момента е) на Роджър Рашийд.

Гаел Монфис, който вчера навърши 28 години, сподели преди мача, че очаква тежка и оспорвана битка с един от най-добрите тенисисти в света, признавайки, че сега за първи път в съперничетвото им в ролята н твърд фаворит е българина.

"Двубоят с Григор Димитров ще бъде много тежък. Сега фаворитът е той и за първи път ролите ни са разменени. Сега той е в топ 10 и играе играе много постоянно, без да споменавам колко е талантлив", каза Монфис.

"Мисля, че ще предложим на зрителите интересен мач, за който после ще се спомнят. Няма удар, който Григор да не може да изпълни, а това в съчетание със солидната му защита е предпоставка за труден мач.

Лично аз ще се опитам да покажа моята си игра, да бъда агресивен, а накрая - каквото стане", каза още французинът.

Водещи

Най-четени