Гарет Бейл пропуска евроквалификацията на Уелс срещу Англия 24.03 | 16:08

Бързоногото крило на Тотнъм няма да бъде на разположение на селекционера Гари Спийд заради травма в задколянното сухожилие

От Мариян Найденов

Суперзвездата на националния отбор на Уелс Гарет Бейл няма да може да вземе участие в евроквалификацията на родината си срещу Англия в събота. Заради травма в задколянното сухожилие, бързоногото крило на английския Тотнъм няма да бъде на разположение на селекционера Гари Спийд.

От Уелската футболна асоциация обявиха, че Бейл е почувствал "мускулно схващане" след мача за клуба си миналия уикенд срещу Уест Хям. Това бе първа пълна среща за крилото от няколко месеца насам, след като отсъства от терените заради травма в гърба.

Днес 21-годишният футболист е преминал скенер в лагера на Уелс, който е показал проблемите, заради които той ще пропусне срещата. Той направи фурор този сезон с екипа на Тотнъм в Шампионската лига, забивайки хеттрик в мрежата на настоящия носител на трофея Интер в Милано.

Бейл бе сочен като най-опасният футболист на Уелс в срещата срещу Англия от група G на евроквалификациите, където е и българският национален отбор. Той ще се прибере при клуба си, където ще започне рехабилитацията си.

Най-четени