Гимнастичките ни в Израел в тежко състояние, страдат за Цвети 16.06 | 10:46

Утре започва Европейското първенство по художествена гимнастика

От iNews.bg

Момичетата от националния ни отбор по художествена гимнастика не са в добро психическо състояние след трагичния инцидент с Цветелина Стоянова. Грациите ни се подготвят при много тежка атмосфера за започващото утре Европейско първенство по художествена гимнастика в Тел Авив, предаде бТВ.

Ситуацията в отбора не е променена – всички изглеждат много загрижени. Всички от българската делегация в Израел са на мнение, че Цвети е основен състезател и никога не е стояло на дневен ред отстраняването ѝ от отбора, нито е имало намерение тя да бъде извадена от състава.

Напротив, Стоянова е от играчите, които грешат изключително рядко, затова е била от сигурните участнички в отбора, категорични са председателката на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева и треньорът на ансамбъла Ина Ананиева.

Самата Цвети не е искала да тренира в последния месец и половина, казват от делегацията.

 

Припомняме, че 21-годишната шампионка направи опит за самоубийство преди дни, хвърляйки се от шестия етаж на жилищния блок в кв. "Надежда", където живее в баба си и брат си. Златното момиче оцеля, но състоянието й остава много тежко.

Водещи

Най-четени