Големи битки ни очакват в "групата на смъртта" на Евро 2012 05.06 | 17:55

Отборите на Германия, Холандия, Португалия и Дания ще излъчат само двама представители на 1/4 финалите

От Краси Киров

На всеки голям футболен турнир има т.нар. "Група на смъртта". Досега винаги сме били свидетели на големи битки в груповата фаза.

Европейското първенство по футбол ни предлага още една невероятно тежка група, в която изразените фаворити са няколко. Това е Група Б с отборите на Германия, Холандия, Португалия и Дания.

На пръв поглед отборите на Германия и Холандия изглеждат фаворити в тази група. Но едва ли Кристиано Роналдо и компания ще се примирят с отпадане в такъв ранен етап от надпреварата.

Най-силен изглежда холандския тим. Възпитаниците на Берт ван Марвайк загубиха във финала на Световното първенство и отборът е запазен изцяло и готов да спечели първия си голям трофей (в този състав). 

Не по-малко стабилна изглежда и немската машина. Възпитаниците на Йоахим Льов са най-младия отбор на европейския шампионат и показаха преди две години, че могат да се справят с отбори като Аржентина и Англия. Безспорно най-голямото дерби в тази група е двубоят между Германия и Холандия. Това е мач, който ще накара всички хора в двете държави да се облекат в националните флагове и да подкрепят своите национали. Само преди шест месеца двата тима играха приятелски мач спечелен от германците с категоричното 3:0, но все пак на контролите нямат нищо общо с представянето на голям форум.

Очаква се това да бъде мача с най-голям заряд в груповата фаза на турнира. Не по-малко интересен се оказва сблъсъкът между Португалия и Холандия. Тези два тима си спретнаха такъв бой на Световното в Германия преди 6 години, че съдията постави рекорд по показани жълти и червени картони в един мач.

Също така отборите на Дания и Португалия бяха в една квалификационна група преди Евро 2012, като двата тима си размениха по една победа, но датчаните успяха да се класират на първо място заради по-добрите си резултати с другите отбори в групата. Португалия разполага с футболисти, които могат да объркат сметките на всеки един отбор на Евро 2012.

Дания е големият аутсайдер в тази група, но датчаните изградиха стабилен тим, който със сигурност няма да се даде лесно на нито един съперник, а защо не и да поднесе изненадата. Все пак точно от Дания може да зависи класирането в групата, защото датския динамит може да избухне срещу всеки.

След първите мачове много от въпросителните ще си идват на мястото. Още на втория ден от старта на Евро 2012 битките в група Б ще ни предложат много емоции. Холандия излиза срещу Дания, докато Германия ще спори с Португалия.

Във вторите мачове от групата е големият сблъсък Холандия – Германия, докато Дания и Португалия ще играят в ранния мач. Решителните битки ще бъдат на 17 юни, когато Португалия и Холандия ще подновят войната помежду си.

Въпреки всички очаквани изненади нашите фаворити си остават Германия и Холандия. Не малко пъти в историята сме били свидетели на това как големи отбори отпадат рано. Въпросът сега е кой от големите отбори ще отпадне?

Вижте всичко най-интересно около фаворитите в група Б на Евро 2012 – Германия, Холандия и Португалия.

Водещи

Най-четени