Голямата надежда на българското ски бягане се цели в титла през 2016 01.12 | 18:10

Йордан Чучуганов - талантът, чийто олимпийски мечти бяха разбити от катастрофа

От Даниел Любомиров

Йордан Чучуганов без съмнение е един от най-големите български таланти изобщо в зимните спортове и по-специално в един от най-успешните за страната ни на Зимни Олимпийски игри спортове – ски бягане.

Чучуганов имаше нещастието да пострада тежко в катастрофа миналата година и да пропилее всичките си шансове да се възстанови навреме, за да сбъдне една от първите си спортни мечти и да участва на Зимните Олимпийски игри в Сочи 2014.

Чучуганов приключи с възстановителния процес и поднови тренировки, но отсъствието му от пистите за близо два месеца се оказа пагубно за неговите олимпийски мечти. Той счупи таз, бедро и ръка и беше опериран през юли месец, като в предишното си интервю за Sporta.bg обясни, че подобен период извън пистата е твърде тежък в този спорт.

Младият състезател ще навърши 19 години на 25-ти февруари 2015-та година, като вече е загърбил огромното разочарование от пропуснатите Игри в Сочи. Той записа добри резултати в стартове от Купата на ФИС и дори планира да участва в най-силните състезания като кръговете от Световната купа и Тур дьо Ски.

Интервюто с младата надежда на българското ски бягане Йордан Чучуганов вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени