Грешка на национал вдъхнови Берое за разгром в София 03.10 | 18:20

Локомотив (София) не намери противодействие срещу старозагорци

От Иво Вецев

Силният тим на Берое даде силна заявка, че ще преследва водачите до край, след като възпитанците на Петър Хубчев прегазиха Локомотив (София) с 3:0 в столицата в мач от 11-ия кръг на А група.

Двубоят почна кошмарно за Локомотив (София), след като още в 4' грешка на новоизлюпения национал Божидар Митрев доведе до гол за гостите. Н'Диайе получи топката на 30 метра от вратата и стреля право в обсега на вратаря, но топката се промуши между краката му и влетя в мрежата.

Това обаче не разколеба Митрев, който се отчете с невероятни спасявания до края на полувремето при удари на Джоман и Христов, а Елиаш Да Силва пропусна в края. Единственото положение за домакините пък беше пропиляно от Шехуди в средата на първата част.

Второто полувреме почна също толкова зле за "железничарите", след като в 55' Иво Иванов игра с ръка в наказателното поле, но Бранеков не успя да материализира отсъдената дузпа след успешна намеса на Макенджиев. Две минути по-късно гостите вече довеха с 2:0.

Крис Гади се откъсна зад защитата на домакините и с прекрасен удар покрай Митрев удвои резултата. В 75' отново той беше точен, след като завърши акция по лявото крило – 0:3. Резултатът можеше да е катастрофален за домакините, но в 79' Елиаш уцели греда от дузпа и с това приключи всичко интересно в срещата.

Благодарение на победата си Берое изскочи на 2-о място с 21 точки – само на 2 от ЦСКА, който по-късно днес играе срещу Ботев (Пловдив) на стадион "Българска армия". Локо (Сф) остава на 7-о място със 17 пункта.

По същото време се игра срещата Хасково - Черно море, спечелена с 0:1 от варненци. Репортаж от срещата вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени