Григор Димитров: Имам оръжия за титлата (ВИДЕО) 25.01 | 13:35

Тенисистът признава, че с удоволствие се бори за всяка топка

От iNews.bg

Григор Димитров говори напоително на пресконференцията си след боя над Давид Гофен. Полуфиналистът на Аустрелиън Оупън беше много позитивно настроен и заяви, че още не е приключил работата си в Мелбърн. Димитров говори и за миналото си, разказвайки как сегашните млади тенисисти имат огромно предимство - попадат в правилен отбор с психолози, фитнес треньори и рехабилитатори - нещо, което той не е можел да си позволи. Цялата пресконференция на Григор беше публикувана в "Тенис кафе":

Мислехте ли, че толкова гладко ще протече мачът след първите четири гейма?

Не, абсолютно не. Знаех, че Давид ще се бори до края. Мисля, че в първите 4-5 гейма битката бе доста завързана. Опитвах се намеря верния ритъм. Условията бяха малко тежки, защото духаше от едната страна и трябва да се настроиш, както и хвърлянето при сервиране. Имаше някои детайли, които чувствах, че трябва да настроя. След първия сет се почувствах по-добре със сигурност и контролирах мача.

Имахте спад през миналия сезон, а сега играете невероятно добре. Има ли нещо, което можете да определите като повратна точка?

Не мисля така. Не смятам, че има един конкретен момент и изведнъж да съм започнал да играя добре. Смятам, че продължих да правя нещата, които правех и преди, и в които вярвам. Но трябва да отдам заслуженото и на своя щаб начело с Дани Валверду, Себастиан и другите. Работихме здраво върху важните неща. Не искам да пропусна и семейството си. Тези два компонента бяха невероятни. Никога не съм чувствал, че правя нещо грешно, но усещах, че не играя и не тренирам както трябва. Но с правилните хора нещата се промениха в правилната посока. И смятам, че в момента съм в добра ситуация.

Отново сте на полуфинал само с няколко загубени сета. Смятате ли, че можете да направите още една крачка?

Смятам, че имам всички оръжия да я направя и работата ми още не е приключена. Очаквам с нетърпение мача си в петък. Мисля, че съм подготвен и съм готов да извървя пътя. Не се притеснявам от това. Чувствам се добре физически и като цяло на корта. И трябва да продължа напред със самочувствието, натрупано до момента. От мач на мач се чувствам по-добре. Нещата се получават доста естествено засега.

Какво още казва Гришо можете да проверите на страницата Sporta.bg.

Водещи

Най-четени