Григор Димитров е на осминафинал на US Open 01.09 | 08:31

Българинът срази Давид Гофен след 0:6, 6:3, 6:4, 6:1

От Божидар Азманов

Ракета номер 1 на България Григор Димитров срази белгиеца Давид Гофен с 0:6, 6:3, 6:4, 6:1 и се класира за осминафиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ за първи път в своята кариера.

Гришо започна лошо срещу своя съперник и загуби първия сет, но след това влезе в ритъм и нямаше особени проблеми в следващите три части, записвайки четвърти успех от четири мача срещу този съперник.

Още в началото на първия гейм българинът допусна пробив. След това Гофен спечели подаването си и за втори път проби Гришо. До края на частта хасковлията така и не се съвземе и не спечели нито гейм.

Димитров тръгна колебливо тръгна и втория гейм и още в началото той с мъка спаси подаването си. Последва размяна на геймове и в четвъртия Григор най-после успя да пробие сервиса на белгиеца и да поведе с 3:1. Оттук започна възходът в неговата игра. До края той не допусна грешка и успя да спечели частта с 6:3.

Гришо започна много силно третия гейм и след два пробива вече имаше аванс от 4:0. Последва изненадващ спад в играта и резултата беше изравнен до 4:4. Димитров обаче успя да излезе от кризата и спечели подаването на Гофен, а след това при свой сервис затвори сета при 6:4.

В последния сет Димитров имаше най-малко проблеми. Той започна отново с четири безответни гейма за българина, а до края Гофен взе само гейм за крайното 6:1 в последната част.

Следващия съперник на Григор Димитров ще бъде французинът Гаел Монфис, който отстрани своя сънародник Ришар Гаске с 6:4, 6:2, 6:2.

Снимки от мача между Григор Димитров и Давид Гофен вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени