Григор Димитров запазва 8-ото си място в света, вече е №5 за 2014 11.08 | 10:42

Цветана Пиронкова се изкачва с две позиции до №53

От iNews.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров остава на 8-ма позиция в новото издание на световната ранглиста, което бе оповестена от ATP тази сутрин.

Благодарение на трите си победи и полуфинала на Мастърса в Торонто през миналата седмица Гришо добави нови 360 точки към актива си, с които събра 3620 т. - с 335 т. по-малко от №7 Милош Раонич и с 635 т. по-малко от шестия Давид Ферер.

Освен това първата ни ракета се изкачи до №5 в т.нар. "Race to London" ранглиста, която отразява резултатите на играчите само през календарната 2014 година и служи за определяне на осемте, които ще спечелят правото да играят на заключителния Мастърс на ATP в Лондон.

Американското турне на Григор Димитров продължава с друг турнир от сериите "Мастърс" - надпреварата в Синсинати (САЩ). Както и в Торонто, Гришо е седми поставен и ще почива в първия кръг.

Негов съперник във втория кръг ще бъде победителят от двубоя между поляка Йежи Янович и тенисист, преминал през квалификациите.

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова се изкачва с две позиции в новото издание на WTA ранглистата до №53

Цвети също ще участва на Мастърса в Синсинати тази седмица. Тя ще се изправи срещу испанката Карла Суарес Наваро в първия кръг, като двубоят между двете е във вторник.

Водещи

Най-четени