Григор Димитров с ново рекордно класиране в световната ранглиста 25.04 | 10:27

Най-добрият български тенисист вече заема 69-о място, което е негов личен рекорд до момента

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи с една позиция в ранглистата на ATP и вече заема 69-о място, което е негов личен рекорд до момента.

Втората ракета на България Димитър Кутровски също регистрира рекордно класиране, след като през тази седмица отбеляза прогрес с две места и вече е под номер 494 в световната ранглиста.

В топ 10 при мъжете има само една промяна и тя е свързана с последната десета позиция, на която вече се намира испанецът Николас Алмагро, който влиза в топ 10 за сметка на Марди Фиш (САЩ), който вече е 11-ти.

Лидер остава Рафаел Надал (Испания), следван от Новак Джокович (Сърбия) и Роджър Федерер (Швейцария). Четвърти е Анди Мъри (Великобритания), пети - Робин Сьодерлинг (Швеция), а на шеста позиция е Давид Ферер (Испания). Томаш Бердих (Чехия) е седми, осмото място е за Юрген Мелцер (Австрия), а девети е французинът Гаел Монфис.

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова запази позицията си от миналата седмица и остава на 35-о място. Елица Костова пък бележи спад с едно място и вече е под номер 201, а Диа Евтимова пада с две позиции до номер 238. Изабелла Шиникова и тази седмица постави личен рекорд в ранглистата, след като се изкачи с четири позиции и вече заема 598-о място в света.

В топ 10 при жените има само една промяна - Саманта Стосър (Австралия) и На Ли (Китай) си размениха местата, като австралийката вече е шеста, а китайката падна на седмо място. Водачка продължава да е Каролине Возняцки (Дания), следвана от Ким Клайстерс (Белгия) и Вера Звонарьова (Русия).

Най-четени