Григор Димитров с по-голям маркетинг потенциал от Меси, Болт и Неймар 20.05 | 09:30

Гришо попадна в топ 5 на престижна класация

От iNews.bg

Григор Димитров получи поредното си признание, този път извън корта. Най-добрият български тенисист попадна в класацията на авторитетното изследване на анализаторите от SportsPro Media и телевизионния гигант Евроспорт за младите спортисти с най-голям потенциал от маркетингова гледна точка за периода 2014 - 2016 г.

В така изготвената подборка специалистите са направили списък на топ 50 на спортистите, които според тях ще владеят пазара от началото на Световното първенство по футбол в Бразилия тази година до Олимпийските игри, отново в Страната на кафето (Рио де Жанейро) през 2016 г.

Колкото и да е изненадващо, името на Григор Димитров е в топ 5, като 23-годишният талант от Хасково е пред световни звезди от калибъра на Лионел Меси, Неймар, Юсеин Болт, Новак Джокович, Себастиан Фетел и още много други.

"Млад, талантлив и добре изглеждаш. В един от най-популярните спортове, търсещ своята нова звезда в дългосрочен план, Григор Димитров притежава всичко, за да се превърне в маркетингова мечта", така представят българския тенисист авторите на проучването.

"Очакванията към него са много големи, защото е момче, което притежава нещо специално. Той е само на 23 години и има потенциала да стане №1 в света", коментира Педро Гарсия от Евроспорт.

Пред Гришо, в списъка на SportsPro Media и Евроспорт, са единствено шампионът във Формула 1 Люис Хамилтън, Вират Кохли, който е крикет идол на Индия, Робърт Грифин II - куотърбек в американския футбол и суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо.

В топ 10 след Григор се нареждат съответно Юсеин Болт, Неймар, Миси Франклин, Блейк Грифин и Слоун Стивънс, а Лео Меси, който от вчера вече официално е най-скъпоплатеният футболист в света, е едва на 11-а позиция.

Водещи

Най-четени