Григор Димитров успешно преодоля първия кръг Пекин 29.09 | 16:28

Гришо следва да играе срещу Жулиен Бенето или Пабло Андухар

От Даниел Любомиров

Григор Димитров постигна трудна победа с 2:1 сета на старта на Откритото първенство на Китай по тенис в столицата Пекин, след като преодоля съпротивата на испанеца Фернандо Вераско с 6:1, 3:6, 6:2 за час и 18 минути игра на Централния корт.

Гришо се нуждаеше само от 17 минути, за да спечели първия сет, в който двамата съперници почти не си разменяха удари, а Вердаско грешеше всяко второ свое отиграване. Испанецът повиши значително нивото си в следващата част и с един пробив успя да надделее, докато Димитров намали успеваемостта си при вкаран първи и втори сервис.

Изпълненият с драма и нерви трети сет приключи благополучно за 10-ия в световната ранглиста след решителен пробив в шестия гейм, като следващият продължи 8 минути, в които хасковлията всячески се стремеше да опази брейка си и успя.

Жулиен Бенето или Пабло Андухар ще бъде следващия съперник на Гришо, който заби 11 аса срещу само 3 на Вердаско и имаше 74-процентова успеваемост в разиграванията при вкаран първи сервис (58% при втори).

Непредизвиканите грешки на испанеца наклониха везните в полза на Димитров – 38 срещу 12, докато по-големият брой уинъри (33 на 20) не донесе особено значимо предимство на испанеца и той загуби напрегнатия сблъсък.

Повече подробности вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени