Гришо в тенис шоуто на CNN: Спрете да ме сравнявате с Федерер 19.04 | 09:10

Григор Димитров взе участие в тенис шоуто на CNN - "CNN Open Court", водещ в което е легендарният австралиец Пат Кеш

От Мариян Найденов

Българският талант Григор Димитров взе участие в тенис шоуто на CNN - "CNN Open Court", водещ в което е легендарният австралиец Пат Кеш. Освен интересния разговор, който проведоха, двамата поиграха и малко тенис, като Гришо показа на Кеш няколко трика, а всичко премина в атмосфера на шеги и закачки.

- Не знам много за българските спортисти, но може би ти си най-известният в историята?

- Не, Стоичков е по-известен. Той определено е един от най-невероятните спортисти на България.

- А защо играеш бекхенд с една ръка? Голяма рядкост е да видиш някой да играе бекхенд с една ръка.

- Баща ми беше първият ми треньор и винаги ми говореше за тенисистите, които играят бекхенд с една ръка - глeдал съм много мачове на Сампрас и Агаси. Малко се срамувам се да си го призная, но аз не но не знам как да държа ракетата за бекхенд с две ръце.

- Само четирима тенисисти в историята са успявали да спечелят Уимбълдън като юноши, а след това и при мъжете. Това са Бьорн Борг, Стефан Едберг, Роджър Федерер и едно наистина добре изглеждащо момче от Австралия (Пат Кеш - смее се). Ти можеш да си следващия! Харесваш ли тревата?

- Обожавам я! На трева играта е съвсем различна. Спечелих Уимбълдън при юношите, а следващата стъпка е да направя това и при "големите момчета". Мечтата ми е да спечеля Уимбълдън.

- Сравняват с Роджър Федерер. Имате подобен стил на игра, а и той не е лош пример за подражание. Тежат ли ти подобни сравнения?

- Искам хората да спрат с тях. Имаме някои сходства и съм поласкан от това. Всъщност, в началото мислех, че е много готино (смее се), но с времето осъзнах, че трябва да имам свой стил и да правя своите удари.

Вижте и видео с участието на Григор Димитров в "CNN Open Court" с Пат Кеш в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени