Гришо даде летящ старт на Европа на Laver Cup 22.09 | 17:43

Най-добрият ни тенесист осигури точк за Отбора на Европа срещу Отбора на света

От Ани Романова

Григор Димитров осигури първа точка в актива на Отбора на Европа срещу Отбора на света в тазгодишното издание на Laver Cup. Българинът поведе своите, след като победи Франсис Тиафо с 6-1 6-4. Победителят сервираше качествено, бе постоянен и доминираше от началото до края, пише sporta.bg.

Димитров започна перфектно двубоя, бе фокусиран на 100%, а началният му удар функционираше по възможно най-добрия начин. Топ тенисистът ни взе подаването си на нула, а после направи и брейк – 2-0, с който подпечата превъзходството си.

Българинът използваше отлично параметрите на корта, удобно завършваше от всякаква позиция и закономерно затвърди за 3-0.

Тиафо все пак спечели първи точки от посрещане чак в петия гейм, когато пласира няколко качествени форхенда от движение, с които даде сигнал, че полага усилия да подобри играта си – 1-4. След консултация с Джон Макенроу, Франсис реши да разнообрази и да почне да излиза на мрежата, а това бе изцяло по вкуса на първата ни ракета. Световният №7 поведе 30-40 и реализира брейкбола, повеждайки 5-1.

При този резултат Димитров сервираше за сета, дръпна 40-0 и с ас сложи точка на частта – 6-1.

Водещи

Най-четени