Гришо започва участието си в Куинс с два мача във вторник 10.06 | 11:28

Първо Димитров среща Джеймс Уорд, а след това играе и на двойки

От Мариян Найденов

Първата ракета на България Григор Димитров започва сезона на трева с турнира AEGON Championship на кортовете на Куинс Клъб в Лондон. Надпреварата е с награден фонд 809 600 евро, а 23-годишният хасковлия е 4-ти поставен в основната схема.

Гришо почива в първия кръг, а днес ще срещне англичанина Джеймс Уорд, с който по ирония на съдбата проведе съвместна тренировка само преди няколко дни. Представителят на домакините участва с "уайлд кард", а на старта елиминира словенеца Блаж Рола с 6:4, 6:4.

Двубоят между Григор и Уорд е трети е четвърти в програмата на Централния корт в Куинс, като се очаква да започне след 18:00 часа наше време. Добрата новина за родните тенис фенове, че двубоят ще може да се проследи на живо в интернет.

Това ще бъде втори мач между българина и 155-ия в света англичанин, като единствената им среща досега бе през далечната 2008 г. на фючърс в Испания, спечелен от Уорд в два сета - 7-5 7-6(3).

Григор Димитров е заявил участие и в надпреварата на двойки в Куинс, където ще си партнира с шампиона от Australian Open и водач в схемата на сингъл в Куинс - Станислас Вавринка.

Двамата дори трябваше да играят вчера срещу братята Кен и Нийл Скупски, но в Лондон заваля дъжд и обърка програмата. Мачът първо бе преместен, а след това, заедно с всички останали и отложен за вторник.

Двубоят отново е на Централния корт. Той е последен в програмата за деня и се очаква да започне след 20:30 часа българско време.

Водещи

Най-четени