Гришо и Цвети запазват позициите си в световните ранглисти 10.02 | 11:26

През тази седмица Пиронкова играе в Доха, а Димитров - в Ротердам

От Мариян Найденов

Най-добрите тенисисти на България при мъжете и жените - Григор Димитров и Цветана Пиронкова остават без промяна в класирането си в световните ранглисти на ATP и WTA и през тази седмица.

22-годишният хасковлия остава на рекордното 19-то място в света, а за да подобри това си постижение той трябва да стигне до финала на турнира в Ротердам.

Гришо е поставен под номер 8 в основната схема на надпреварата в холандския град, а в първия кръг среща руснака Дмитрий Турсунов.

Двубоят между двамата ще се проведе във вторник или сряда, а Димитров има да защитава 180 точки от достигането си до полуфиналите в Ротердам през миналата година.

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова също запазва класирането си от миналата седмица, оставайки под №52 в WTA ранглистата.

Цвети преодоля квалификациите на силния турнир в Доха, а днес играе срещу Роберта Винчи в първия кръг на състезанието.

Мачът е трети в програмата на Централния корт в Доха и ще започне около 18:00 часа българско време. Добрата новина за родните фенове на тениса е, че двубоят на Пиронкова ще може да се наблюдава на живо в интернет.

Ако продължи победната си серия и се справи със съпротивата на италианката, то Цвети на 100 процента ще си гарантира завръщане в топ 50 на ранглистата през следващата седмица.

В челните десетки при мъжете и жените няма размествания. Рафаел Надал остава на първо място при силния пол със сериозна преднина пред Новак Джокович. Трети е шампионът от Australian Open Станислас Вавринка, а топ 5 допълват Хуан Мартин дел Потро и Давид Ферер.

При дамите Серина Уилямс запазва лидерската си позиция, следвана от Виктория Азаренка и На Ли.

Водещи

Най-четени