Гришо сбъдна нова мечта - ще играе срещу Федерер 24.10 | 23:07

Ракета номер 1 на България излиза срещу идола си в петък не по-рано от 21 часа

От Даниел Любомиров

Григор Димитров сбъдна две от най-големите си мечти в професионалния тенис само в рамките на 5 дни – след като спечели историческата си първа титла от турнира на АТР в Стокхолм, ракета номер 1 на България ще се изправи срещу живата легенда Роджър Федерер.

Това стана възможно след категоричната победа на Гришо с 6:3, 6:2 над руснака Александър Дългополов, която класира Димитров на четвъртфиналите на турнира от сериите АТР в родния град на Федерер – Базел.

Без съмнение срещата ще бъде от огромно значение за Гришо, който винаги е твърдял, че мечтае да се изправи на корта именно срещу своя идол и срещу човека, на когото най-често го оприличават.

Двубоят Димитров – Федерер ще започне не по-рано от 21:00 часа в петък, като преди това трябва да приключи мача между Хуан Мартин дел Потро и Пол-Анри Матьо, който стартира в 19:00.

Гришо не даде почти никакъв шанс на Долгополов дори да си помисли, че може да го лиши от шанса да играе с Федерер на четвъртфиналите. Българският номер 1 направи цели 12 аса срещу само 2 на своя иначе по-опитен съперник.

Двойните грешки бяха 4:1 "в полза" на руснака, докато Гришо печелеше 89% от точките след вкаран първи сервис. Именно това беше основното му оръжие, но сервисът на противника му беше доста неубедителен (46% срещу 61 на Димитров).

Цели 10 възможности за пробив се откриха пред ракета номер 1 на България и той се възползва от 3 от тях, за да приключи с Долгополов за едва 61 минути.

Най-четени