Гришо тръгва от 2-ия кръг в Куинс, ще играе с Вавринка на двойки 08.06 | 15:02

Първият съперник на Григор Димитров ще бъде англичанин или словенец

От iNews.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва сезона на трева с турнира в Куинс, Лондон, с награден фонд 809 000 евро.

Гришо е четвърти поставен в схемата на състезанието, заради което ще почива в първия кръг и ще стартира направо от втория.

23-годишният хасковлия очаква за първия си мач на трева победителя от двубоя между участващия с "уайлд кард" представител на домакините Джеймс Уорд и словенеца Блаж Рола.

Срещите от първия кръг ще се изиграят в понеделник и вторник, като тогава Григор ще научи и името на своя опонент. Неговият първи мач най-вероятно ще бъде в сряда.

При победа българският тенисист ще заработи 10 160 евро от наградния фонд и 20 точки за класацията на ATP. Евентуален съперник на Гришо на четвъртфиналите пък ще бъде французинът Никола Маю.

Григор Димитров е заявил участие и в надпреварата на двойки в Куинс, където ще си партнира с шампиона от Australian Open Станислас Вавринка.

В първия кръг двамата ще играят с британците Кен и Нийл Скупски, а при евентуален успех - на осминафиналите Гришо и Стан срещат шампионите от 2008 година и номер 3 в схемата при дуетите Даниел Нестор (Канада) и Ненад Зимонич (Сърбия).

Водещи

Най-четени