Гуардиола може да си тръгне от Байерн 18.04 | 14:40

Наставникът ще си тръгне веднага ако клуба го пожелае

От iNews

Наставникът на Байерн (Мюнхен) Пеп Гуардиола заяви, че би си тръгнал от клуба ако пречи. Испанският специалист обяви, няма да възрази ако напусне тима, стига ръководството да вижда проблеми в методите на работата му.

Тази година Байерн (Мюнхен) е абсолютен хегемон в Германия, като спечели титлата по-рано. Стилът на Гуардиола в Мюнхен наподобява ужасно много този на Барселона преди няколко години.

Няколко пъти обаче различни лица обявиха, че тики-така не е за Байерн и критикуваха Гуардиола. Бившият играч и мениджър, а сега настоящ президент на клуба Франц Бекенбауер атакува начина на игра и заяви, че той е скучен и безинтересен.

Загубата на Байерн Мюнхен от големия конкурент Борусия Дортмунд с 0:3 в последната им среща наля още масло в огъня.

Пеп беше попитан от медиите как намира тези критики от страна на ръководството и отговори, че ако клуба има нужда от промяна, той ще напусне без оплаквания.

Трябва да приемам критиките, няма как иначе. Байерн Мюнхен е голям клуб с големи очаквания. Казвам си, че трябва да остана спокоен. Тук съм, за да работя усилено и да давам най-доброто от себе си. Назначиха ме,за да помогна на клуба, но ако съм излишен вече, няма абсолютно никакви проблеми", каза Пеп относно нападките по негов адрес.

Ако Гуардиола напусне евентуално през лятото Байерн Мюнхен ще настане изключителна битка за подписа му. Настоящият треньор на Барселона Тата Мартино почти сигурно ще напусне клуба и е възможно каталунците да поискат услугите на Пеп.

Бившият играч и треньор на "синьо-червените" Йонах Кройф каза по-рано през месеца, че завръщането на Гуардиола на "Камп Ноу" би било най-доброто лекарство за стабилизирането на клуба.

Бъдещето на талантливия треньор е спрягано не само в Испания, но и в Англия. Слухове сочат, че Пеп може да замени Дейвид Мойс от Манчестър Юнайтед през следващия сезон.

Водещи

Най-четени