Гуус Хидинк е новият удар на Анжи 17.02 | 14:21

Легендарният холандец ще застане начело на амбициозния руски клуб, подписвайки договор за 18 месеца

От Константин Симидчийски

Холандският специалист Гуус Хидинк е новият треньор на руския елитен клуб Анжи (Махачкала), информира холандския Voetbal international. Доскорошният селекционер на Турция се е съгласи да подпише договор, който ще го задържи при руските богаташи през следващите 18 месеца.

Очаква се назначаването на Хидинк да бъде оповестено в следващите 24 часа и той ще се присъедини към тренировъчния лагер на отбора в Турция.

Това ще даде глътка въздух на мениджъра на английския Челси Андре Вилаш-Боаш, чието място на "Стамфорд Бридж" не изглежда никак сигурно, а Хидинк е един от доверените хора на Абрамович, който можеше да поеме лондонския клуб във всеки един момент.

Холандецът беше в Москва, за да доизясни детайлите по своя контракт, който ще му осигури чисти 10 милиона евро на година. Едно от главните изисквания, които е имал Хидинк, е било да бъде създадена юношеска академия.

Детайлите между клуба и специалиста вече са уточнени и той ще получи огромен трансферен бюджет, за да може да привлече всички футболисти, от които има нужда, за да спечели руската лига и да направи пробив в Шампионска лига.

Хидинк ще бъде треньор на клубен отбор за първи път от 6 години насам. Той бе селекционер на Австралия, Русия и Турция. При престоя му в Русия през 2009 година за кратко пое кормилото на английския Челси.

През кариерата си холандецът е водил отбори като Реал Мадрид, Валенсия, ПСВ, както и националния отбор на Холандия.

Най-четени