Гуус Хидинк подписа договор с Анжи Махачкала 17.02 | 19:55

Холандецът парафира за срок от година и половина, като изрази впечатленията си от големите цели на клуба

От Константин Симидчийски

Легендарният холандец Гуус Хидинк е новият старши-треньор на амбициозния руски Анжи Махачкала, след като днес специалистът парафира договор за година и половина с клуба от Дагестан.

За предстоящия договор на Хидинк с Анжи стана ясно по-рано днес, като в течение на деня, руснаците потвърдиха новината чрез своя официален уебсайт.

"Известният холандски специалист Гуус Хидинк подписа днес договор с Анжи. Контрактът е с продължителност една година и половина. Хидинк ще заеме и позицията на вицепрезидент на развитието на клуба. Анжи посреща с радост Гуус Хидинк и му пожелава късмет в неговата работа", се казва в изявлението на дагестанците.

Самият Хидинк също не скри задоволството си от своя нов ангажимент, разкривайки, че преговорите между него и Анжи са стартирали още в края на миналата година.

"В края на миналата година проведох дълги преговори с Анжи, като в крайна сметка взех решение да приема работата. Щастлив съм, че получавам подобна възможност да работя не само с футболния отбор на Анжи, но и с приятелите, които ме доведоха тук", заяви тактикът.

"След разговорите ми със собственика Сюлейман Керимов разбрах, че съм поканен да взема участие в един много мащабен проект. Зная, че собственикът, отборът и феновете са много амбицирани, като това е вече известно на целия останал свят. Ще дам най-доброто от себе си, за да изпълня техните цели", добави холандецът.

Водещи

Най-четени