Две китайски компании станаха спонсори на Манчестър Юнайтед 16.01 | 08:44

Банкова групировка и компания за безалкохолни напитки ще наливат пари на "Олд Трафорд"

От Мариян Найденов

Манчестър Юнайтед продължава да жъне финансови успехи, като вчера стана ясно, че "червените дяволи" са се сдобили с два нови спонсора в лицето на две китайски компании.

По последни данни феновете на 19-кратните английски шампиони в Китай надвишават 100 милиона, като сега връзката с азиатския пазар беше заздравена силно при сключването на договори за по три години с Wahaha и банковата групировка China Construction Bank (CCB).

Първата компания е най-големият производител на безалкохолни напитки в Китай през последните 11 години, като се превръща в първата подобна компания, която е спонсор на футболен отбор.

Компанията е основана през 1987 година, като жъне успех от самото си основаване, а освен това произвежда млечни напитки, както и енергийни такива.

В същото време връзката с CCB означава, че компанията държи ексклузивни права върху създаването на официална марка на Манчестър Юнайтед в Китай, предлагайки страхотни ползи за клуба благодарение на стотиците милиони клиенти на банката.

През първата половина на 2012 банковата групировка получи над 30 награди за обслужване и банкиране, като рекламният отдел на Юнайтед е изключително доволен от сключените сделки.

Водещи

Най-четени