Деси Стоянова: Искам и в България биатлонът да набира популярност 28.01 | 20:56

Националката по биатлон се цели в добри резултати на Европейското в Банско

От Даниел Любомиров

Десислава Стоянова е сред младите български надежди в женския биатлон, която вече натрупа доста опит в най-силните състезания от календара на Световната купа.

Чаровната Деси на 4-ти април ще навърши 21-годишна възраст, а в началото на 2012-та се представи отлично на Европейското и Световно първенство за девойки в началото на годината, записвайки силни резултати.

Тя се състезава и в Шампионата на планетата тази година за девойки старша възраст, като в спринта в Обертилях завърши 24-та и бе най-предно класирана от родните ни състезателки.

Последва 34-та позиция в преследването, като единствено многото ѝ грешки (11) на огневия рубеж я лишиха от влизане минимум в топ 30 на надпреварата.

Съвсем естествено една от големите цели на Стоянова през 2013-та е силно представяне на Европейското първенство, което ще се проведе в Банско през февруари.

Потърсихме Деси за интервю преди Шампионата на Стария континент на родна земя, след като вече са изминали 6 кръга от Световната купа по биатлон.

Една от страстите на Стоянова извън белия спорт са моторите, като неин идол е Валентино Роси, но иначе се възхищава и на Павлина Филипова, Екатерина Дафовска и вече бившата състезателка по биатлон Магдалена Нойнер.

Интервюто на Стоянова можете да видите при колегите от Sporta.bg

Водещи

Най-четени