Джокович - Гулбис е първият полуфинал на Ролан Гарос 04.06 | 09:46

Останалите два четвъртфинала са днес

От iNews.bg

Стана ясни тенисистите, които ще излъчат единия финалист на Ролан Гарос. След изиграването на първите два четвъртфинала при мъжете снощи, един срещу друг в първия полуфинал ще се изправят Новак Джокович и изненадата на турнира Ернест Гулбис.

Сърбинът се класира за четвърти пореден път за тази фаза от надпреварата след успех в три сета - 7:5, 7:6(4) и 6:4 над представителя на Канада Милош Раонич.

Първата ракета на Латвия Ернест Гулбис пък продължи победния си ход в Париж, след като надделя над Томаш Бердих също в три сета - 6:3, 6:2 и 6:4 за първия си полуфинал на Ролан Гарос. Победата бе и първа за Гулбис в съперничеството му с чешкия тенисист.

Така 25-годишният латвиец затвърди впечатленията, че се намира в чудесна форма, след като в предишния кръг отстрани рекордьора по титли от Големия шлем - Роджър Федерер.

Днес ще се изиграят останалите две четвъртфинални срещи при мъжете. В единия съперници са Анди Мъри и Гаел Монфис, а последният полуфиналист ще бъде излъчен в испанското дерби между осемкратния шампион Рафаел Надал и Давид Ферер.

Водещи

Най-четени