Джокович се справи с Федерер и се готви за исторически финал 08.06 | 20:33

Ноле надигра Роджър в три сета в полуфиналите и ще спори с Надал за историческа титила

От Краси Киров

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се справи с 3-0 над легендата Роджър Федерер и се класира за финала на турнира "Ролан Гарос". Там сръбският тенисист ще срещне Рафаел Надал, който досега е спечелил шест титли от турнира и се е запътил към седмата.

Финалът между Надал и Джокович ще бъде исторически и за двамата защото един от тях ще запише името си в историята. Ноле ще има шанс да спечели всички турнири последователно ако триумфира на "Ролан Гарос". Ако Надал вдигне трофея, тогава ще бъде единствения тенисист със седем титли от турнира.

В последните години двамата тенисистки реализираха страхотни битки за радост на всички фенове на тениса, но тази битка изглежда най-важна досега и всички любители на тениса ще очакват нещо уникално.

Иначе в полуфинала Джокович успя да си върне на Федерер за загубата миналата година, когато швейцарецът прекъсна серия от 43 мача без загуба на Ноле. Срещата започна по-добре за Федерер, който направи пробив и поведе с 3:1. След това грешки на Роджър зачестиха и Ноле върна пробива. Сърбинът поведе с 5:4 и след нови грешки на Федерер спечели първия сет.

Вторият сет започна по подобие на първия и Федерер имаше предимство. Швейцарецът направи два пробива и поведе с 3:0 гейма. След това обаче Ноле подобри играта си за сметка на Роджър, който отново започна да трупа грешки.

Джоко изравни за 4:4, но допусна пробив и Федерер сервираше за сета. Ноле отново показа перфектна защита и спечели следващите три гейма за да вземе и втория сет. В третата част Ноле започна с пробив и поведе с 4:2, като поддържаше преднината си въпреки добрата игра на Федерер. Така по безапелационен начин за финала се класираха и Джокович, и Надал след победи с по 3-0 сета в полуфиналите.

Водещи

Най-четени