Дидие Дрогба подписа договор с китайския Шанхай Шенхуа 20.06 | 14:50

Контрактът на нападателя е за срок от две години

От Константин Симидчийски

Дидие Дрогба вече официално е футболист на китайския Шанхай Шенхуа. Договорът на бившия футболист на Челси с клуба от Суперлигата на Китай е за два сезона. Заплатата на Дрогба ще бъде 300 хиляди щатски долара на седмица.

Националът на Кот д'Ивоар се разделя с Челси, след като през миналия сезон помогна на лондончани да постигнат най-големия триумф в своята история - спечелването на Шампионската лига.

Дрогба бе с основен принос за успеха, след като вкара изравнителното попадение за 1:1 във финала с Байерн Мюнхен, с което вкара мача в продължения, а след това и дузпи. При тях Дрогба пък отбеляза последния решителен 11-метров удар, с което хвърли в екстаз всички привърженици на Челси.

"Проучих внимателно офертите от последните няколко седмици и избрах най-подходящата за мен. Вече гледам напред, към новото предизвикателство", заяви 34-годишният таран.

Дидие Дрогба започва кариерата си в полупрофесионалния френски клуб Левалоа през 1997 г., който наскоро кръсти новия си стадион на негово име. Малко след това африканецът преминава в Льо Ман, където прекарва пет години (1997 - 2002).

Следват по един сезон в Гингам (2002/2003) и Марсилия (2003/2004), преди Дрогба да бъде забелязан и закупен от Челси. Нападателят прекарва на "Стамфорд Бридж" осем от най-хубавите си години (2004 - 2012), като изиграва 226 мача със синия екип, в които отбелязва 100 гола.

Най-четени