Дидие Дрогба пристигна в Китай 14.07 | 15:14

Европейският шампион с Челси бе представен като футболист на Шанхай Шенхуа

От Константин Симидчийски

Новата перла в селекцията на Шанхай Шенхуа Дидие Дрогба сподели, че се е преместил в Китай заради предизвикателството, което предлага местното първенство, а не заради парите.

След като с невероятната си игра осигури два трофея на Челси през последната година - ФА къп и мечтаната от всички на "Стамфорд Бридж" титла в Шампионска лига, капитанът на Кот д'Ивоар се присъедини към китайския тим със свободен трансфер, предпочитайки да отиде на съвсем непознато място, вместо да остане в Лондон.

"Реших да дойда в Китай, защото собственикът на клуба ме впечатли", сподели Дрогба на първата си пресконференция като играч на Шенхуа. "Това е много голямо предизвикателство. Ако бях останал в Европа, щеше да ми е по-лесно. Но аз взех решение и избрах Китай.

"Парите не са най-важното нещо. Очаквам нов начин на живот тук. Надявам се да покажа на Китай моята култура, а също така и аз да попия от китайските традиции".

Дрогба ще се присъедини към своя приятел и бивш съотборник в Челси Никола Анелка, но медиите в Китай спрягат името на тарана с напускане. Въпреки това бившият №11 в Челси вярва, че бившият френски национал ще остане в клуба, а и той самият ще изпълни своя договор с Шехнуа.

"Преди да дойда тук прочетох няколко новини за това и чух някои слухове. Трябва да разбера ситуацията, преди да коментирам", сподели 34-годишният голмайстор.

"Анелка ме чакаше да дойда. Сега съм тук, така че не мисля, че ще си тръгне. Всеки път, когато подписвах нов договор с Чесли, бях отдаден сериозно. След две година аз все още ще съм тук. Дойдох в Китай, за да печеля мачове и титли, не за да се отказвам от футбола".

Дрогба говори още за успеха в Шампионската лига, както и че ще остане в контакт с доскорошните си съотборници в лондонския тим.

"Това беше момент, който никога няма да забравя. Заедно страдахме и преживяхме много в Челси през последните 8 години. Този отбор е част от моя живот, но сега съм в Шанхай Шенхуа. Беше време да отворя нова страница в живота си".

"Сега ще отделя няколко седмици, за да свикна с обстановката в новия си клуб, а след това ще представя Шанхай Шенхуа на всичките си бивши съотборници.

"Бих им казал да се присъединят, но това трябва да бъде обсъдено с президента на отбора", сподели още Дрогба.

Най-четени