Диего Марадона призна, че футболистите на Аржентина са вземали допинг 25.05 | 16:12

Легендата на "гаучосите" направи скандални разкрития

От iNews.bg

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона не подбира средствата в личния си конфликт с президента на местната футболна централа Хулио Грондона и заяви, че футболистите от националния отбор са взимали забранени стимуланти през 1993-а година.

Марадона визира баража между Аржентина и Австралия, който по драматичен начин проправи пътя на гаучосите към САЩ'94. Според Марадона, шефът на футболната федерация е бил наясно с всичко това, но не се е намесил.

"Когато влязохме за мача с Австралия ни беше предложено да изпием по едно бързо кафе. Те ни сложиха нещо в кафето, за да тичаме повече. Освен това, защо на мача ни с Австралия нямаше никакъв допинг-контрол, какъвто има на останалите мачове и е обичайно за такъв тип срещи, които определят участник на Световно първенство, попита Диего Марадона, който гостува в телевизионно предаване, наречено Футбол Шоу.

Съотборници на Марадона също потвърдиха, че след мача с Австралия не е имало проверки, но отказаха да са взимали забранени субстанции с кафето. Самият Грондона пък запази мълчание по повод на тези думи на аржентинската футболна легенда.

Водещи

Най-четени