Димитър Бербатов бе избран за играч номер едно във Висшата лига за януари 04.02 | 19:50

Бербатов и Фъргюсън - най-добри в Англия през януари

От iNews.bg

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов бе избран за играч номер едно във Висшата лига на Англия за месец януари.

Неговият наставник в тима на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън пък бе определен за най-добър мениджър на месеца.

Това е поредно признание за българина, като този път то идва директно от Футболната асоциация на Англия. Наскоро Митко бе определен за най-добър през януари и от авторитетния футболен сайт Goal.com.

Бербатов води в класирането при голмайсторите във Висшата лига с 19 попадения, 5 от които отбеляза през миналия месец. Той вкара третия си хеттрик за сезона при домакинския успех с 5:0 над Бирмингам Сити, а след това се разписа на два пъти при успеха с 3:2 срещу Блекпул.

Митко печели наградата за първи път като играч на Манчестър Юнайтед и за втори път в своята кариера в Англия. През месец април 2007 г. като играч на Тотнъм той раздели наградата със своя съотборник Роби Кийн.

Междувременно стана ясно, че "червените дяволи" ще бъдат в пълен състав за гостуването си на Уулвърхямптън в събота от поредния кръг на английската Висша лига. Защитникът Рафаел Да Силва и  полузащитникът Дарън Флетчър се завръщат в тима след отсъствие поради контузии.

"Рафаел е добре. Той тренира нормално. Сигурен съм, че и Флетчър ще бъде на линия за мача", заяви пред клубния сайт мениджърът на "червените дяволи" Алекс Фъргюсън.

Най-четени