Добри Карамаринов отвърна на обвиненията на Радослава Мавродиева 20.08 | 16:16

Атлетката се оплака, че не е получила обещаното финансиране за Олимпийските игри в Лондон

От Константин Симидчийски

Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов заяви, че гюлетласкачката Радослава Мавродиева е получила изцяло дължимите й суми за олимпийска подготовка.

Изявлението на Карамаринов идва след откритото писмо на състезателката, в което тя пише, че не е взела полагащите й се средства за подготовка за Игрите в Лондон.

"Думите на Радослава Мавродиева относно липсата на олимпийско финасиране за нея са абсолютна лъжа. Всички пари, отпуснати от Министерството на физическото възпитание и спорта за подготовка за игрите в Лондон, са достигнали до състезателката и личната й треньорка Валентина Желязкова. Написаното в откритото писмо от Мавродиева уронва престижа на Българска федерация лека атлетика, която ще предприеме съответните мерки съгласно устава на федерацията", се казва в официалното становище на Добромир Карамаринов.

Мавродиева пък отвърна на обвиненията на президента на БФЛА за симулативно представяне на Олимпийските игри в Лондон, където тя отпадна в квалификациите след три неуспешни опита.

"Не знам как може да се симулира или манипулира едно състезание, как може да се преструвам, наподобявам или манипулирам участието си. По повод обвиненията на г-н Карамаринов, бих казала, че това не е възможно", казва в разпространено открито писмо Мавродиева.

Тя смята, че обвиненията и заканите за разследване на представянето й на Олимпиадата са "медиен трик за отклоняване на вниманието от фиаското, което претърпяхме на тези игри".

Водещи

Най-четени