Драма прати Черна гора на бараж, Руни с червен картон 08.10 | 00:16

Уелс победи тима на Швейцария и изпревари България в класирането

От Краси Киров

Отборът на Черна гора се добра до равенството 2:2 с тима на Англия в среща от група G на квалификациите за Евро 2012.

Черногорците стигнаха до точката с попадение на Делибашич в последната секунда на мача. Преди това пък Уейн Руни получи директен червен картон от съдията Волфганг Щарк за удар без топка по съперник.

Англичаните могат само да съжаляват за този резултат, въпреки че се класират директно за Евро 2012. Рууни и компания започнахa много силно двубоя и поведоха с 2:0 с голове на Ашли Йънг и Дарън Бент. След това обаче Зверотич върна един гол в края на първото полувреме.

В същото време Швейцария загуби като гост на Уелс с 0:2 и по този начин се отказа от борбата за второто място. С тази победа пък тима на Уелс изпревари България в класирането на група G и има актив от 6 точки. Българите са на последно място с 5 точки, но ще могат да поправят неприятната ситуация в директния двубой с Уелс във вторник от 21:05 на стадион "Васил Левски". Аарън Рамзи (60-дузпа) и Гарет Бейл (71) се разписаха за Уелс, но преди това Рето Циглер бе изгонен и също носи вина за загубата.

Англичаните започнаха много силно и Ашли Йънг откри резултата още в 9-та минута след много добър пробив на Тио Уолкът. В началните минути на срещата англичаните правеха каквото си поискаха на терена. В първите 15 минути Англия владееше топката 80%. Логичното се случи в 28-та минута, когато след добра акция Рууни намери Йънг, който не се полакоми и подаде на свободния Дарън Бент и резултата стана 2:0.

Възпитаниците на Фабио Капело се поуспокоиха и получиха гол в 45-та минута, когато Зверотич стреля от трудна позиция, но след рикошет топката попадна във вратата на Джо Харт. Втората част Черна гора тръгна по-често да притеснява защитата на Англия.

Така се стигна до 73-та минута, когато Руни се бореше за една топка, но Джукович го изпревари. Незнайно защо англичанинът ритна отзад по крака черногорския футболист и бе изгонен от Волфганг Щарк, който е известен със своята безкомпромисност. Руни изглежда има известни проблеми напоследък след като вчера баща му бе арестуван заради нелегални залагания.

Въпреки че останаха с човек повече, черногорците нямаха чисти положения, като Йоветич получи и жълт картон за симулация в наказателното поле. Така се стигна до последната минута, когато Савич напредна по крилото и центрира към далечната греда. Там Делибашич надскочи всички и взриви трубините на стадиона в Подгорица.

Така Черна гора ще играе за първи път в своята история на бараж за Европейско първенство по футбол.

Най-четени