Драматичен гол на ЦСКА потопи "синя" България в сълзи 15.03 | 16:15

Крачунов с последния съдийски сигнал взриви сектор "Г"

От Иво Вецев

Левски продължи с анемичното си представяне във Вечното дерби, а в 93’ ЦСКА се възползва от головата суша на "сините” и Пламен Крачунов донесе победа  в издание №5 на сблъсъка между двата тима през настоящия футболен сезон.

В първите 20 минути пред двете врати имаше много интересни положения, като Стоянов пропусна за "Червените”, а Старокин стреля в горната греда. Втората половина от първото полувреме се проведе в бавно и отегчително темпо.

През втората част футболът на стадион "Васил Левски” не се промени особено, като двата отбора си размениха по няколко по-опасни положения, но двамата вратари бяха на място и запазиха равенството – 0:0. То обаче беше нарушено в последната секунда на двубоя, след като Крачунов се извиси над защитата и отбеляза за 1:0 с глава.

Вече в  5 двубоя "сините” нямат гол срещу Вечния си съперник, като вече над 500 минути Левски не вкарва (ако се броят и продълженията във всеки мач). В същото време "армейците” вече 5 поредни мача нямат поражение от 26-кратния шампион, а през този сезон имат 3 победи в първенството над "сините”.

Големият проблем за Левски се оказа контузията на Валери Божинов, който рано трябваше да напусне терена, а това наруши ритъма в атака на тима. Младенов пък не можеше да разчита на Милисавлевич, а ефектът беше подобен като при "сините”.

Това беше и първи двубой от Първата седмѝца на А група, като ЦСКА запазва 3-ото си място с актив от 54 точки – 8 повече от Ботев (Пд). Левски е на 6-о място с 44 пункта.

В стартовия състав на Левски Туре и Рамос действаха по крилата, като Крумов остана на пейката. В състава на ЦСКА имаше повече промени, а Маркович за пръв път почна като титуляр при "армейците”.

Най-четени