Дузпи изпратиха хърватите на полуфинал 08.07 | 09:53

Този път съдбата не бе на страната на руснаците

От iNews.bg

Хърватия и Русия сътвориха зрелище в последния четвъртфинал на Мондиал 2018. Двата тима извъртяха 2:2 след продължения (1:1 в редовното време) и се наложи отново дузпи да решават съдбите им. След тях радостта бе за Хърватия, а сълзите - за Русия, предаде Sporta.bg.

Съперниците си размениха по един гол през първата част. Първо братушките взривиха стадиона в Сочи с чудесен гол на Денис Черишев в 31-ата минута. Той заби супер гол от 25 метра с неспасяем шут след хитро подаване на гиганта Артьом Дзюба. Хърватите обаче бързо възстановиха паритета. Майсторска и мълниеносна акция по лявото крило завърши с пас на Марио Манджукич към Крамарич, който с глава не даде шанс на стража - 1:1 в 39-ата минута.

През втората част балканският тим натисна здраво и имаше няколко добри шанса да отбележи. Най-близо бе Перишич, който от 10 метра нацели страничната греда, а топката се разходи по голлинията.

В крайна сметка 1:1 бе резултатът в редовното време и се стигна до 2 продължения по 15 минути. В тях първо хърватите се озоваха напред след удар с глава на Дамагой Вида след корнер в 101-ата минута. После руснаците се окопитиха и с попадение на натурализирания Фернандес изравниха. Той бе оставен непокрит при статично положение и с глава хвърли в делириум публиката в черноморската перла на Русия - Сочи.

Така Русия и Хърватия, както и на осминафинала, изпълняваха дузпи, за да определят по-достойния да се класира в топ 4 на света. При изпълнението на единадесетметровите изстрели по-добър мерник показаха хърватите. Те вкараха 4 дузпи, а русnаците - само 2. Така балканският тим е на полуфинал срещу Англия, а Русия плаче, но и се гордее със своя тим.

Водещи

Най-четени