Евертън се издъни на старта 16.08 | 19:37

Тотнъм с победа в края

От Божидар Азманов

Евертън започна сезона в Англия с равенство 2:2 като гост на новака Лестър.

Гостите от Ливърпул имат основания да съжаляват за пропуснатия успех, защото на два пъти повеждаха в резултата, а и допуснаха изравнително попадение четири минути преди края на редовното време.

Ейдън МакГийди изведе "карамелите" напред в резултата в 20-ата минута с техничен изстрел в горния ляв ъгъл от границата на наказателното поле.

Грешка в защитата на гостите при отбрана на корнер обаче позволи на рекордната покупка на Лестър Леонардо Улоа да възстанови равенството само 120 секунди по-късно.

Стивън Нейсмит се възползва от подаване на Стивън Пиенаар в самия край на първото полувреме и отново даде аванс на Евертън.

В 86-ата минута обаче домакинският натиск на Лестър даде позитивно отражение на резултата и Крис Ууд успя да донесе точка на тима си при завръщането му във Висшата лига – 2:2.

Тотнъм пък започна сезона с драматична победа с 1:0 като гост на Уест Хям.

Единственото попадение за "шпорите" отбеляза младия Ерик Дайър в третата минута на добавеното време и донесе трите точки на тима на Маурисио Почетино.

Двата тима завършиха мача с по 10 души, след като още в 29-а минута Кайл Ноутън бе изгонен с директен червен картон, а "чуковете" получиха правото да изпълнят дузпа. Марк Ноубъл обаче не успя да реализира.

В 63-а минута численото равенство бе възстановено, след като в 63-а минута Джеймс Колинс от състава на Уест Хям бе изгонен за втори жълт картон.

В останалите двубои от 17 часа в Англия К.П.Р загуби като домакин от Хъл Сити с 0:1, Стоук Сити изгуби у дома от Астън Вила с 0:1, а Уест Бромич и Съндърланд завършиха при равенство 2:2.

Водещи

Най-четени