Евро 2020 в София? Ще узнаем през септември 14.08 | 18:22

Тогава УЕФА ще обяви решението си

От iNews.bg

Датата 19 септември се оказва от изключителна важност за България и българския футбол, тъй като тогава Изпълкома на УЕФА ще вземе решение относно кандидатурите на 19-те европейски града за домакинство на Европейското първенство през 2020 година.

Както е известно, Евро 2020 ще се проведе в 13 различни града на Стария континент, като по този начин ще бъде отбелязана 60-годишнината от началото на престижния турнир.

Още през април София подаде своята кандидатура и се включи в борбата, заявявайки супермодерния стадион, който предстои да бъде изграден на мястото на ст. "Славия" в квартал "Овча купел".

Тогава БФС подаде над 500 страници с документи, включващи информация и планове относно съоръжението, инфраструктурата, летището, различни договори с Общината и други.

Новият стадион в София трябва да бъде построен от германската компания IFS, като по план мачовете си там трябва да играят Славия и националният тим на България. Очаква се съоръжението да бъде с капацитет от около 33 хиляди седящи места. Изграждането на стадиона трябва да приключи до 2018 година.

Всички 19 града, подали кандидатурата си за домакинство на Евро 2020: София (България), Баку (Азербайджан), Лондон (Англия), Минск (Беларус), Брюксел (Белгия), Мюнхен (Германия), Копенхаген (Дания), Йерусалим (Израел), Дъблин (Ирландия), Билбао (Испания), Рим (Италия), Скопие (Македония), Букурещ (Румъния), Санкт Петербург (Русия), Кардиф (Уелс), Будапеща (Унгария), Амстердам (Холандия), Стокхолм (Швеция) и Глазгоу (Шотландия).

Водещи

Най-четени