Една българска лодка се класира за финалите на ЕП в Пловдив 17.09 | 15:45

Дуетът Кристина Бончева/Мария-Луиза Русинова ще гребе за медал на финала на дисциплината двойка без рулеви утре в 11:03 часа

От Краси Киров

Само една българска лодка се класира за финалите на Европейското първенство по академично гребане е Пловдив, след като Теодора Гешева и Георги Божилов не успяха да се класират за финал А в своите дисциплини.

От българските участници днес единствено дуета Кристина Бончева/Мария-Луиза Русинова ще гребе за медал на финала на дисциплината двойка без рулеви. Финалът е утре в 11:03 часа.

Повече от секунда не достигна на световния вицешампион до 23 години Георги Божилов да влезе във финала на дкиф при мъжете. Българският гребец финишира четвърти в своята серия, като само първите трима се класират за финала. Най-добро време в полуфиналните серии даде Миндаугас Грисконис (Литва) - 6:56,51 минути, а Божилов остана на 3.68 секунди след победителя.

При жените Теодора Гешева финишира последна в своята полуфинална серия на скиф и утре ще гребе във финал Б. Победителка стана световната шампионка Мирка Кнапкова (Чехия) с време 7:39,55 минути, а Гешева остана на 44,38 секунди след времето на чехкинята.

Водещи

Най-четени