Една епоха в бокса приключи! Кличко сложи край на кариерата си 03.08 | 11:42

След оттеглянето на украинската легенда Кобрата има уникален шанс за титлата на WBA срещу Джошуа

От iNews.bg

Боксовата легенда Владимир Кличко прекрати изненадващо кариерата си, гърмят световните медии. Украинецът прекара на професионалния ринг цели 21 години. Той размаза 64 пронивници - 53 от тях с нокаут, като отстъпи само 5 пъти в дългогодишния си спортен път, пише Sporta.bg.

41-годишният спортист доминира в бокса от началото на 21 век и стана притежател на всички пояси в тежка категория - IBF, WBA. WBO и IBO.

Иначе Кличко превзе света на бокса през 1996 г., когато грабна златен медал на Олимпиадата в Атланта в супертежка категория. Само след две години завоюва първия си пояс на профиарената след победа над Маркъс Макинтайър, а това бе само началото на големите му успехи.

Последно Кличко падна в тежък бой от британската звезда Антъни Джошуа. Боксовият свят се готвеше за реванш между двамата на 11 ноември в Лас Вегас, но ето че той няма да се изиграе. Украинецът сваля ръкавиците след една бляскава кариера.

Това дава възможност на най-добрия български боксьор Кубрат Пулев да се изправи срещу Джошуа в титанична битка за титлата на WBA. Кобрата е единственият официален претендент за пояса и ако Ей Джей откаже мач с него, автоматично ще загуби титлата.

Най-четени