Екълстоун освобождава директорския пост във Формула 1 16.01 | 19:52

... но само докато трае разследването срещу него

От Даниел Любомиров

Най-влиятелният човек във Формула 1 Бърни Екълстоун се оттегля от Борда на директорите докато трае разследването срещу него, инициирано от германската прокуратура.

Срещу притежателя на рекламните права на Кралските гонки е образувано съдебно производство по подозрения, че е давал подкуп на германския банкер Герхард Грибковски при продажбата на търговските права на Формула 1 през 2006-та година.

Според обвинението Екълстоун е превел огромна сума в сметката на Грибковски, който пък му е обещал ръководна позиция в замяна.

Собственицитен а Формула 1 – компания CVC – обясниха с официално съобщение до медиите, че ще позволят на Екълстоун да продължи да се занимава с ръководни функции около самото провеждане на състезанията от календара.

Това ще се случва само под тяхно наблюдение и всички решения, които той взима, ще бъдат съгласувани с тях. Екълстоун сам предложил да се оттегли от Борда на директорите докато трае процеса срещу него.

Той ще се яви на изслушване през април в Мюнхен, а дотогава отговорността за подписването на всички важни за бизнеса на Формула 1 договори ще премине в ръцете на изпълнителния директор на CVC Питър Брабек-Летмат.

Най-четени