Емилия Йорданова на крачка от топ 10 на Европейското 30.01 | 13:30

Биатлонистката ни завърши на 12-то място в индивидуалната дисциплина на 15 километра

От Мариян Найденов

Много малко остана на Емилия Йорданова да влезе в топ 10 в състезанието на 15 километра индивидуално на Eвропейското първенство по биатлон, което се провежда в чешкия зимен център Нове Место.

Българската състезателка измина дистанцията за 54:00.6 минути и допусна четири грешки при четирите си стрелби, за да завърши на 12-то място в общото класиране, с което стана и най-добре представилата се българка в дисциплината.

Новата европейска шампионка се казва Одри Вайланкур. Канадката бе над всички, спирайки хронометрите на 51.33,4 минути с 2 грешки в стрелбата. Останалите две места на подиума бяха окупирани от представителки на Беларус. Настася Калина спечели среброто, завършвайки на 2.1 секунди след Вайланкур, а бронзовото отличие завоюва сънародничката ѝ Ирина Крюко.

В състезанието взеха участие още две българки - Десислава Стоянова и Дафинка Коева. Те се наредиха съответно на 34-о и 43-о място, като и двете завършиха с по седем пропуска на огневия рубеж.

В надпреварата участваха 58 състезателки, а по-късно днес Европейското първенство по биатлон в Нове Место продължава с индивидуалната дисциплина на 20 км при мъжете.

Най-четени