Еспаньол „удари“ Реал в продължението 28.02 | 11:21

Жерар Морено вкара в последните секуди за 1:0 срещу мадридския гранд

От iNews.bg

Реал (Мадрид) записа пета загуба за сезона в Примера дивисион, след като отстъпи с минималното 0:1 на Еспаньол в мач от 26-ия кръг на първенството. Единственият гол на "Корнея дел Прат" падна в добавеното време на срещата, когато Жерар Морено нанесе смъртоносен удар във вратата на Кейлор Навас и подлуди привържениците по трибуните, предаде Sporta.bg.

Реал можеше да вкара на няколко пъти още в началото на двубоя. В 7-ата минута Гарет Бейл стреля с глава право в ръцете на Лопес, а след това Рамос, отново Бейл и Ковачич не сполучиха с опитите си да преодолеят бившия страж на "Белия балет".

От другата страна Жерар Морено цял мач тормозеше отбраната на гостите. Той затрудни Навас още през първата част с коварен удар, но стражът се справи безупречно. В края на полувремето топката влезе във вратата на Реал, но Жерар Морено бе в засада. Той опита всичко по силите си и през втората част, като в 77-ата Кейлор Навас спаси изстрела му, а в 89-ата топката премина на сантиметри от гредата.

Моментът на Морено дойде в 3-ата от 3 минути добавено време, когато той засече мощно центриране от дясно и прониза Навас за крайното 1:0. "Реално Еспаньол нямаше чак толкова шансове да отбележи”, заяви мениджърът на гостите Зинедин Зидан.

"Започнахме много добре през първото полувреме, създадохме няколко положения, но не ги реализирахме. Жалко, че след пет успешни за нас мача, днес не успяхме отново да постигнем победа. През второто полувреме просто не можехме да намерим играта си. Определено не заслужавахме да загубим, не и по този начин - с гол в добавеното време, което прави загубата по-болезнена. Трудно е да се примирим с нея след толкова положени усилия", сподели Зизу, който остави много от титулярите си на пейката.

Реал (Мадрид) запазва 3-ата позиция в Ла Лига с 51 точки - 14 по-малко от лидера Барселона, но и с мач повече. "Кралския клуб" може да бъде изместен при победа на Валенсия в следващия кръг, тъй като "прилепите" имат 49 пункта. Еспаньол пък се изкачи на 13-ата позиция с 31 точки. 

Водещи

Най-четени