Жозе Моуриньо ще зарадва феновете си с автобиография 17.04 | 12:38

Книгата със заглавие "Моят футбол" ще бъде написана лично от португалеца, който планира тя да излезе на пазара през октомври

От Мариян Найденов

Една от най-големите звезди в треньорската професия Жозе Моуриньо планира да издаде своята автобиография, озаглавена "Моят футбол", през октомври, съобщиха италианските медии.

50-годишният португалец, който по настоящем е начело на Реал Мадрид, със сигурност има какво да разкаже на феновете си, след като е сядал на едни от най-горещите столове в света на футбола - тези в Челси, Интер и "кралския клуб".

Любопитно ще бъде да разберем повече от самия Моуриньо за отношенията му с някои от най-големите звезди на нашето време, както и с руския олигарх Роман Абрамович и фамилията Морати.

Вече има няколко книги, посветени на Специалния, както и неофициална биография, но това ще първата, написана собственоръчно от легендарния португалец.

Според италианските издания, разпространили новината, "Моят футбол" ще включва много неразказани комични моменти от историята на Моуриньо и има всички шансове да се превърне в истински бестселър.

Дали това е така остава да разберем през октомври, а дали кариерата на 50-годишния специалист ще продължи на "Бернабеу", ще научим това лято.

Водещи

Най-четени