Загуба за Иван Иванов и Партизан в Лига Европа 04.10 | 21:04

"Гробарите" бяха надиграни от Рубин в Казан, Интер премина през Нефтчи

От Даниел Любомиров

Българският национал Иван Иванов започна като титуляр и очаквано изкара пълни 90 минути на терена в Казан, но не можа да предотврати загубата на тима си от Рубин.

Домакините се наложиха с 2:0 над "гробарите" и заслужено се изравняват на първото място в Група Н на Лига Европа с Интер, защото доминираха през цялото време на терена и успешно спираха контрите на сърбите.

Рубин нанесе своите удари в края на първото и началото на второто полувреме - точни за успеха бяха дългогодишните стълбове в полузащитата Гьокдениз Карадениз и Александър Рязанцев.

Така тимът на треньора Курбан Бердиев вече има 4 пункта и е лидер в класирането заедно с Интер, който има същия актив след 2 кръга. "Нерадзурите" с резервния си червен екип надиграха без проблеми Нефтчи и спечелиха с 3:1.

"Гробарите" остават с 1 точка на трета позиция в класирането, колкото има и азербайджанския представител Нефтчи.

В 45-ата минута защитниците на Партизан оставиха без никаква съпротива Карадениз да се разходи между тях и да си освободи позиция за стрелба, след което да накаже вратаря Владимир Стойкович - 1:0.

За съжаление на "гробарите", те бяха безучастни и в 48-ата минута, когато Рубин стигна до втория си гол в мача, дело на Рязанцев. Полузащитникът получи отлично подаване на точката за дузпа от новопривлечения Рондон, който матира отбраната с подаването си по земя.

Самият Иван Иванов се бе изтеглил вляво в стремежа си да спре Рондон, но така оголи централната част на ариегарда и в крайна сметка именно там Рязанцев успя да пробие, за да покачи резултата на 2:0.

Фантастично попадение с пета на Филипе Коутиньо изстреля Интер към комфортен успех с 3:1 в Азербайджан срещу първия представител на страната в евротурнирите - Нефтчи.

"Нерадзурите" поведоха чрез страхотния гол на младия бразилски плеймейкър, а Джоел Оби и Марко Ливая също записаха имената си сред голмайсторите и още преди почивката оправдаха доверието на треньора си Андреа Страмачони.

През второто полувреме сърцатите домакини заслужиха почетно попадение с доблестната си игра в предни позиции, но за повече нямаха аргументи.

Интер вече има 4 точки в класирането на Група Н на Лига Европа - колкото е активът на Рубин Казан, който спечели с 2:0 домакинството си на Партизан с Иван Иванов в състава си.

Въпреки че беше без асовете си Хавиер Санети, Диего Милито и Антонио Касано (както и други титуляри) Интер постигна шеста победа в шестия си мач далеч от Милано през новия сезон във всички надпревари.

Водещи

Най-четени