Закриха Олимпиадата в ПьонгЧанг с пищна церемония 25.02 | 15:42

Българските спортисти се прибират без нито един медал

От iNews.bg

Зимната Олимпиада в ПьонгЧанг вече е в историята. Игрите в Южна Корея бяха закрити на стилна церемония, която не включваше пищност, но пък бе много красива и интерактивна. Речите на официалните лица пък бяха силно емоционални и задължително споменавано бе сближаването на отношенията между Южна Корея и Северна Корея, предаде Sporta.bg.

Знаменосец на България по време на церемонията по Закриването на Игрите бе ски-бегачът Йордан Чучуганов. Той последен ще се прибере в страната, като би трябвало да бъде в София на Терминал 2 на 27 февруари, вторник, в 8:50 часа сутринта.

Следващата зимна Олимпиада ще бъде след 4 години в Пекин. Китай със сигурност ще заложи на по-грандомански церемонии по откриване и закриване.

Като обобщение на бг участието в ПьонгЧанг може да се каже, че се изложихме. Единствено запомнящо се бе представянето на Владо Зографски, който от нормалната шанца се класира 14-и, а красавицата Сани Жекова завърши 6-а в сноуборда. Другото по-добре да го забравим бързо и да се надяваме след 4 години в Китай да се позиционираме по-добре и да имаме медали.

Водещи

Най-четени