Ивет Лалова шеста в Диамантената лига, успех за Габи Петрова 12.06 | 10:50

Европейската шампионка в зала на троен скок се поздрави с второ място в дебюта си

От Даниел Любомиров

Най-добрата българска състезателка в късия спринт Ивет Лалова завърши на шесто място в гладкото бягане на 100 метра от най-престижната верига турнири по лека атлетика – Диамантената лига – в норвежката столица Осло.

Видео от бягането на Ивет вижте в Sporta.bg

Лалова не направи добър старт и още от самото начало изостана, като успя да спре хронометрите едва на 11.47 секунди при насрещен вятър от 0.6 м/с. Така Ивет записа значително по-слабо класиране на стадиона, на който се поздрави с победи през 2011 и 2013 година.

Победителка в бягането в Осло стана представителката на Кот д'Ивоар Мюриел Ауре с резултат 11.03 секунди, с което тя успя да запише успех над ямайката Вероника Кембъл-Браун, останала втора с 11.08 секунди. Третата позиция остана за бразилката Росанхела Кристина Оливейра с 11.27.

Европейската вицешампионка в зала Габриела Петрова спечели сребърен медал в тройния скок на турнира по лека атлетик в Осло.

Петрова завърши втора с 14.57 метра от третия си опит и остана само на 7 сантиметра от личния си рекорд, който постигна преди три дни на турнир в Прага. Победителка стана Катерина Ибаргуен (Колумбия), която записа трети успех в третия турнир за сезона от Диамантената лига.

Видео от скока на Габриела Петрова вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени